LUOMUJUOKSU


Jos et näe vasemmalla valikkoa, paina TÄSTÄLuomujuoksu on suomalainen paljasjalkajuoksun  sivusto, jonka avulla aloittelija pääsee alkuun ja kokeneemmat voivat löytää vinkkejä ja uutta intoa.

Jos Sinua kiinnostaa paljasjalkailu tai olet jo kokenut paljasjalkajuoksija, tulit oikealle sivulle. Selaile asioita läpi, vilkuile linkkejä ja lue blokeja. Kommentoi ja kehitä tätä yhteisöä kanssamme, eli ota yhteyttä luomujuoksu ja gmail piste com.


Paljasjalkajuoksu herättää joissakin melko suuria tunteita, puolesta ja vastaan. Kaikilla mielipiteillä on oikeus ja paikkansa. Ketään ei tule, eikä voikaan pakottaa paljasjalka- tai edes päkiäjuoksijaksi, se halu tulee löytyä sisältä. JA ei tämä ole niin ehdotonta, kuten myöhemminkin koetetaan asiaa ilmaista. Jos aihe kiinnostaa, astu nauttimaan!


Paljasjalkajuoksu on Suomessa toistaiseksi harvojen herkkua, eikä ehkä suureksi massalajiksi koskaan muodostuukaan, mutta ei se haittaa. Toivottavasti Sinä innostut niin paljon, että paljasjalkaliikunta tulee osaksi vakioharjoitteluasi. Paljasjalkailun tarjoamat lihasten vahvistuminen, tasapainon paraneminen, vammautumisriskin pieneneminen ja juoksun taloudellisuuden paraneminen varmaan kiinnostanee monia.

Talvet ovat meillä pitkiä, joten se rajoittaa vuotuista paljasjalkajuoksumäärää, jos ei sitten juokse hallissa paljaalla tai ulkona pakkasessa kevytkengillä. Mutta jos paljasjalkajuoksu on oheisharjoitteena, ei ilman ja ympäristön muutokset vaikuta kokonaistavoitteeseen merkittävästi.

Paljasjalkajuoksun ei tarvitse olla ehdotonta paljain jaloin tapahtuvaa liikkumista, vaan parhaimmillaan se on osa omaa harjoittelua. Tuki omalle urheilulle ja harrastukselle. Jos kerran viikossa teet lenkin paljain jaloin, kehittää se koordinaatiota, lihaskuntoa, jänteitä tasapainoa ja niin edelleen. Maailmalla on juoksijoita, jotka juoksevat 20-25% lenkeistään paljain jaloin ja sillä määrällä jo he saavat muutoksia omaan suoritukseensa.

Mikäli olet jo hylännyt kengät kokonaan, voit jakaa omia kokemuksia muille asiasta kiinnostuneille. Olet kenties osallistunut massajuoksutapahtumiin, kokenut jotain extremeä, juossut poluilla ja niin edelleen. Kerro oma tarinasi.

Tämän web-sivuston tukena toimii Facebookin Luomujuoksu-ryhmä, jossa käydään keskustelua. Tervetuloa mukaan!
Pääkaupunkiseudulla on oma Paljasjalkajuoksijat Fb-yhteisö

Nauti liikkumisesta. Myös paljain jaloin!Jos juokset tai haluat juosta kevytjalkineilla (minimalistikengät, barefoot kengät...), on näistä sivuista Sinullekin hyötyä!

Kevytjalkineilla askel on samalainen kuin paljain jaloin juostessa, mutta tuntuma alustaan puutteellinen. Tästä johtuen päkiäaskelluksella tapahtuvaa juoksemista aloittaessa, riippumatta miten paljon on aikaisemmin juossut lenkkareilla, on suuri vaara rasitusvammojen saamiselle. Jalkapohjan iho ei ole rajoittamassa juoksemisen määrää ja lenkkien pituutta. Ole siis erittäin varovainen kevytkengillä aloitellessasi.

Siksipä suosittelemme, että opettelet juoksemisen paljain jaloin ja kun luonnistuu vähintään kympin lenkit ongelmitta, voit siirtyä kevytjalkineiden käyttöön.

IBRD 2017

Toukokuun 7. päivänä on kansainvälinen
paljasjalkajuoksupäivä. Voit osallistua
virtuaaliseen tapahtumaan, vaikka et olisikaan
paatunut paljasjalkailija. Katso lisää Fb:n
Luomujuoksuryhmästä

Paljain jaloin lenkille -kirja on ilmestynyt!

Kirjan kansikuva

Kirjaa saatavissa kirjakaupoista ja Hanskilta, yhteystiedot lopussaTerveisin
Barefoot Finn

Luomujuoksu:Pääkaupunkiseudun
paljasjalkajuoksijat

English

This is a first Finnish barefoot running society´s web-pabeg. All texts are writen by finnish, sorry about that. In winter period we have a challenging time for barefoot running. The coolest fellows running under -10 degrees celsius barefoot on the snow. Or maybe we running inside then. Please do not hesitate to contact to us: luomujuoksu and gmail dot com


Miksi juosta paljain jaloin?
Paljasjalkajuoksu on hauskaa. Sen avulla kehosi saa uudenlaisia virikkeitä, tuo vaihtelua harjoitteluun, tukee muiden lajien harjoittelua vahvistamalla jalkojen lihaksistoa ja koordinaatiota, sekä parantamalla tasapainoa. Se on terveellistä, sillä annat terapeuttisia ärsykkeitä elimistöllesi, hämmästytät muita ihmisiä. Paljasjalkajuoksu on taloudellisempaa kuin kengät jalassa juoksu, joten samalla energialla voi juosta kovempaa (Hanson et al 2010). Paljain jaloin on ihmiselle luonnollinen tapa juosta. Myös sellainen asia, kuin kehomme maadoittuminen voidaan huomioida paljain jaloin liikkumisessa.

Sponsorimme

Kalevalainen jäsenkorjaus, Lahti

Barefoot Finn järjestää paljasjalkaluentoja ja -tilaisuuksia yhdistyksille ja yhteisöille.

Koulutustilaisuuksia seuroille ja oppilaitoksille.

Sivun tekijä:
Hannu Mieskolainen
p. 044 721 2518
hannu.mieskolainen # gmail.com

© Lähde mainittava