KIRJA


Paljain jaloin lenkille -kirja on ensimmäinen Suomalainen ja suomeksi kirjoitettu kirja, joka käsittelee juoksemista luonnollisella askelluksella. Päkiäaskellus on ihmisen anatomian mukainen tapa juosta. Siitä on hyötyä meille niin jokapäiväisessä elämässä, kuin varsinkin urheilijoille, lajista riippumatta. Päkiäaskelluksen tekniikka kannattaa opetella paljain jaloin juoksemalla, mutta siitä on hyötyä ja iloa myös kevytjalkineillakin juokseville!

Paljain jaloin lenkille –kirjassa muun muassa opetellaan  tekniikan salat, pureudutaan ongelmiin ja niiden korjaamiseen, sekä pohditaan erilaisilla alustoilla juoksemista.
 
Kirja on tarkoitettu tavan lenkkeilijöille, urheilijoille, kuten myös valmentajillekin. Lue, kokeile ja ihastu!


Kirja on pehmytkantinen, yli 200 sivua ja yli 100 valokuvaa.

Juoksutekniikkaa opetellaan kolmiportaisesti, jossa kolmas vaihe keskittyy mahdollisiin ongelmiin ja niiden ehkäisyyn. Oheisharjoitteita, lihashuoltoa ja lämmittelyä unohtamatta. Kirjassa käydään läpi paljasjalkajuoksemista erilaisilla alustoilla ja eri vuodenaikoina. Lenkkareita ei tarkoituksellisesti mollata, vaan tuodaan esille niiden aiheuttamia riskejä.

Lukukokemusta koetetaan keventää muutamilla omakohtaisilla juoksukertomuksilla. Vierailijan sanan lisäksi joku luomujuoksija voi löytää itsensä tai tekstiänsä joistakin kappaleista. Lähdeluettelosta löytyy kymmeniä vinkkejä, mistä voi etsiä tietoa lisää.

Kirja löytyy nyt kirjakaupoista!

Mukavia lukuhetkiä ja hauskoja lenkkejä!

Hanski