Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Jalkineita ja välineitä

Jalkineet

 

Paljasjalkailijatkin tarvitsevat jalkineita joissakin tilanteissa. Jos terveydelliset syyt eivät mahdollista paljain jaloin kulkemista (diabetes, hermostosairaudet, ym.), on jalkapohjaa suojattava. Hyvä jalkine on sellainen, jossa on mahdollisimman ohut pohja (1-3mm), ei kantakorotusta, kiertolöysä pohja, riittävästi tilaa varpaille ja päkiälle, sekä se pysyy jalassa tukevasti.

Kaupoissa on myynnissä monenlaisia “Barefoot-kenkiä”, joissa on kuitenkin pohjalla paksuuta, on tehty jalkaholvin tukia ja muuta turhaketta, joten ole tarkkana.

Mainioita kevykenkiä ovat muun muassa Feelmax, Vivo Barefoot, Luna sandalit, Soft Star Shoes ja vastaavat. Toki voit tehdä omat juoksusandaalit, katso Youtubesta: “How to make huaraches”. Kts. kuva alla

Talvella, kun kovemmat pakkaset estävät paljasjalkajuoksun, on hyvä vaihtoehto hallijuoksulle käyttää ulkona kevytjalkineita. Muista pukeutua muuten lämpöisesti, erityisesti jalkavarret on vuorata luonnonvillalla, jotta lämmintä verta riittää jalkateriin saakka.

OmatekoisetOmatekoiset

 

Lue lisää:

Vivo Barefoot sivuilta 

Feelmaxin sivuilta 

Mikon hyvä yhteenveto jalkineista 

 

Välineet

Paljasjalkajuoksija tarvitsee julkisella paikalla vähintään säädylliset vaatteet. Sen lisäksi voi tarvita mukaan kännykän, avaimet ja muuta pikkutauhkaa. Nämä on hyvä sujauttaa vaikkapa SpiBeltiin.

Pidemmälle matkalle lähdettäessä juoman ja eväiden lisäksi harkinnan mukaan tulee ottaa paljasjalkajuoksijan ensiapupakkaus. Siinä on hyvä olla kestävää teippiä, pikaliimaa, pinsetit (ja silmälasit)

 

EAEA